Pakowanie, porcjowanie i stosowanie:

Zarówno BIO Chlorella jak i BIO Sok z młodego jęczmienia dostępne są w 2 wersjach.
- w proszku do rozpuszczania w letniej lub zimnej wodzie niegazowanej
- w tabletach do połykania lub rozgryzania

Produkty w proszku:

- BIO Chlorella - opakowanie 350g
- BIO Sok z Jęczmienia - opakowanie 300g

Produkty w tabletkach:

- BIO Chlorella - opakowanie 330g - 3 torebki po 110g, w każdej po 440 tabletek o wadze 250mg (0,25g) każda
- BIO Sok z Jęczmienia - opakowanie 210g - 3 torebki po 70g, w każdej po 200 tabletek o wadze 350mg (0,35g) każda


Porcjowanie i sposób korzystania:

Porcjowanie ustalamy indywidualnie po zakupie produktów, w zależności od potrzeb i stanu Państwa zdrowia.
Średnio dla dorosłej osoby 1 opakowanie Bio Chlorelli + 1 opakowanie BIO soku z młodego jęczmienie wystarcza na ok 1 miesiąc.


Stosowanie:

Zielona żywność może być spożywana na czczo, wraz z posiłkiem lub po posiłku.

Lepiej, ale nie jest to konieczne, podzielić ją na kilka dawek dziennie.

Sproszkowany jęczmień miesza się z zimną lub letnią wodą niegazowaną. Wskazane jest powolne picie Jęczmienia, aby zaczął działać już w ustach. Zalecane jest wypicie napoju najlepiej do godziny po przygotowaniu. Jęczmień w tabletkach połyka się i zapija wodą.

Chlorellę w tabletkach można ssać, rozgryzać lub połykać zapijając wodą. Chlorellę w proszku miesza się ze smoothies, Jęczmieniem i wodą (należy wypróbować różne proporcje) lub może być stosowany jako składnik zimnych dań. Zwykle nie polecamy picia jej samej z wodą.

Chlorellę należy spożywać w odstępie co najmniej godziny od tradycyjnych leków podawanych doustnie. W przypadku Jęczmienia odpowiedni jest odstęp 30 minut po zażyciu lekarstw. Jęczmienia nie należy pić wieczorem ze względu na jego orzeźwiające działanie.

Włączając do diety zieloną żywność, należy zwiększyć spożycie czystej wody, co wspomoże oczyszczanie i regenerację.

Włączenie zielonej żywności do diety jest zmianą dla organizmu. Zmienia się skład mikrobiomu jelitowego, całe ciało jest oczyszczane, stopniowo rozwijają się różne procesy regeneracyjne. Wskazane jest, by organizm stopniowo przyzwyczajać do zielonej żywności i dać mu czas na spokojne oczyszczenie i regenerację. Zwiększanie dawek trwa zwykle od 4 do 8 tygodni i jest kwestią indywidualną. Szybkie zwiększenie dawek może prowadzić do intensywnej reakcji detoksykacyjnej. Szczególnie powoli zwiększamy dawki u osób o wrażliwym żołądku, w przypadku chorób autoimmunologicznych oraz u osób wrażliwych.