Zdrowe Zielonki - Chlorella

BIO Sok z Młodego Jęczmienia

100% zielony puder, wyciskany i suszony świeży sok z młodych liści jęczmienia w formie drażetek lub proszku.
Najświeższy Jęczmień na rynku
Dzięki częstym zbiorom oferujemy najświeższy jęczmień dostępny na rynku.
Jęczmień najwyższej jakości
Staranny dobór lokalizacji, ściśle kontrolowana uprawa ekologiczna i wyjątkowo delikatna obróbka sprawiają, że nasz Jęczmień jest:
BIO
RAW
Aktywny enzymatycznie
Odpowiedni dla wegan
Bez GMO
Bezglutenowa
Każda partia Jęczmienia jest badana w akredytowanych laboratoriach państwowych.
Przedstawiany jęczmień zawiera aktywne substancje biologiczne:
Przeciwutleniacze
Flawonoidy
Enzymy
Chlorofil
Witaminy
Minerały
I inne fitosubstancje
Surowy sok z zielonych liści jęczmienia należy do najlepszych funkcjonalnych produktów spożywczych na świecie.

- Odżywia - dostarcza organizmowi cennych składników odżywczych
- Oczyszcza - wspomaga delikatne procesy detoksykacji organizmu
- Harmonizuje - wspiera regenerację organizmu na wszystkich poziomach

Bio Jęczmień nie zawiera żadnych domieszek, jest czystym, naturalnym produktem. Rośliny są zbierane w okresie największej witalności, gdy wysysają olbrzymie ilości substancji odżywczych wprost z ziemi, wody, powietrza i słońca. Wysuszony sok z jęczmienia nie zawiera glutenu, nie jest pasteryzowany i jest maksymalnie wchłanialny.

Młody Jęczmień jest też niezwykle bogaty w substancje zwane enzymami.

Zawarte w Jęczmieniu enzymy uczestniczą w wielu procesach chemicznych. Biorą na przykład udział w rozkładaniu pokarmu, w metabolizmie tłuszczów, a także chronią przed wolnymi rodnikami.
Ponadto zielony Jęczmień zawiera znaczną ilość chlorofilu, polifenoli i innych biologicznie czynnych substancji o dowiedzionym, korzystnym wpływie na zdrowie.

Dzięki wyjątkowemu składowi i efektowi synergii występujących w zielonym Jęczmieniu substancji, pomaga on w profilaktyce i leczeniu różnych chorób.

Sok z młodego jęczmienia:

  • dostarcza energii
  • poprawia trawienie
  • poprawia odporność
  • poprawia kondycję fizyczną i psychiczną
  • obniża wiek biologiczny komórek
  • wspomaga procesy regeneracyjne w organizmie
  • wzmacnia skórę, włosy i paznokcie
  • wspomaga odchudzanie
  • oczyszcza organizm z toksyn
  • działa przeciwzapalnie i dezynfekująco


Jęczmień, o którym piszemy, to naturalny eliksir pełen życia !

Młodzieńczy, roślinny organizm jest zbierany w okresie swojego rozkwitu. Przetwarzany jest w chwili gdy zdążył już zaczerpnąć ogromną ilość substancji odżywczych i energii z ziemi, wody, powietrza i słońca. Te podstawowe elementy są naturalnie przetwarzane na witaminy, minerały, enzymy lub aminokwasy, które zawiera młody Jęczmień. Sok z młodego jęczmienia zawiera więcej niż 20 enzymów. Zawiera również witaminy, które aktywują enzymy pomagające w zapobieganiu chorobom i stanom patologicznym.

Sok z Jęczmienia zawiera między innymi:

  • białko, węglowodany, błonnik, chlorofil, tłuszcze
  • niezwykle wysoką ilość beta-karotenu
  • witaminy A, C, E, B1, B2, B3, B5, B6, K
  • biotynę, kwas foliowy, kwas pantotenowy, cholinę
  • żelazo, miedź, potas, mangan, cynk, fosfor, magnez, wapń, chrom, krzem, sód, bor, srebro
  • aminokwasy - alaninę, methioninę, argininę, fenyloalaninę, prolinę, serynę, glycynę, threoninę, histydynę, tyrozynę, izoleucynę, walinę, leucynę, lizynę, kwas asparaginowy, kwas glutaminowy
  • flawonoidy - np. saponaryna o silnych właściwościach przeciwutleniających
  • fitochemikalia - w tym kwasy fenolowe, flawonoidy, lignany, fitosterole i kwas foliowy również o silnych zdolnosciach przeciwutleniających
  • cząsteczki P4D1 - wspomagające regenerację DNA oraz telomerów - a co za tym idzie opóźniające procesy starzenia organizmu


Podstawą naszego Jęczmienia jest suszony sok z młodej trawy jęczmiennej.

Uprawiamy go w jednym z najczystszych miejsc naszej planety i zbieramy wtedy, gdy zawiera największą ilość substancji odżywczych, korzystnych dla organizmu człowieka.
Z zebranych w ten sposób młodych listków wytłaczamy sok. Suszymy go specjalną metodą tak, aby zawartość składników odżywczych pozostała jak największa.
Dzięki temu nasz Jęczmień zwiera wiele ważnych witamin na przykład witaminy: A, B2, B6, K2 i inne. Posiada minerały takie jak potas, magnez czy żelazo, a także przeciwutleniacze, które wzmacniają naturalny potencjał i rozwój ciała człowieka.

Bio Jęczmień nie zawiera żadnych domieszek, jest czystym, naturalnym produktem. Rośliny są zbierane w okresie największej witalności, gdy wysysają olbrzymie ilości substancji odżywczych wprost z ziemi, wody, powietrza i słońca. Wysuszony sok z jęczmienia nie zawiera glutenu, nie jest pasteryzowany i jest maksymalnie wchłanialny.


Zielony napój i algi to budulec dla zdrowych komórek i wymiatacz toksyn dla naszych organizmów.

Zielone na zdrowie! Wyciąg z jęczmienia przynosi ulgę w wielu chorobach. Działa prewencyjnie przeciwko odkładaniu się cholesterolu na ściankach naczyń, niweluje niedokrwistość (anemię), jest skuteczny w leczeniu nieżytu żołądka, chorób wrzodowych i zapalenia trzustki. Natomiast chlorella usuwa z naszego organizmu bardzo szkodliwe toksyny, które codziennie sobie aplikujemy (kosmetyki, przetworzone jedzenie, zatruta woda i powietrze).
Musimy pamiętać, że zarówno sok z jęczmienia jak i algi to niezwykłe, ale pokarmy – naturalne, roślinne pokarmy, które pomagają naszemu organizmowi osiągnąć stan zdrowia. Dają siłę do samoleczenia.

Każdy organizm zdolny jest do samoleczenia, jednak ludzie nie dostarczają mu prawdziwych substancji odżywczych, budulca, dzięki któremu tworzyłby nowe, zdrowe komórki.
Zatrute chemią środowisko i złe jedzenie nie pozostawia naszym organizmom wyboru – żeby żyć muszą pobierać substancje odżywcze z samych siebie… Podajmy im źródło zdrowego pokarmu z którego będą mogły korzystać i nie zatruwajmy się chemicznymi lekarstwami bez potrzeby.


NIEKTÓRE DZIAŁANIA SOKU Z MŁODEGO JĘCZMIENIA

- Skuteczny przeciw zaparciom

Dobre jedzenie, dobry sen i dobre wypróżnianie są potrójnym barometrem zdrowia. Jeśli nie są w porządku, nadejdzie choroba.
Trwające długo zaparcia prowadzą do braku apetytu, bólów głowy, zawrotów i zaburzają sen. Ofiara zaparcia ulega zmęczeniu i niestabilności psychicznej. Powtarzające się zaparcia u ludzi w wieku 40+ są także skutkiem zmniejszonej ruchliwości jelita grubego i zmniejszonej sprawności całego ciała.
Aktywne składniki zielonego ekstraktu (przede wszystkim potas) wspierają ruch układu trawiennego i wzmacniają mięśnie zwieracza odbytu.
Starsi ludzie i osoby z częściową niewydolnością żołądka i jelit mają problemy z błonnikiem w warzywach. Prawdziwy sok z jęczmienia nie zawiera błonnika i stanowi dla nich znaczącą pomoc.


- Wspiera walkę z niedokrwistością (anemią)

W przybliżeniu jedna czwarta kobiet cierpi na niedokrwistość albo ma do niej skłonności. Wśród mężczyzn po pięćdziesiątce liczba anemików przewyższa nawet liczbę kobiet z niedokrwistością.
W ostatnim czasie niedokrwistość występuje także u chłopców w średnim wieku szkolnym. Błędem jest mylenie symptomów z przeciążeniem.
Dlaczego przyjmowanie dużej ilości białek zwierzęcych powoduje, na przekór, częstsze występowanie niedokrwistości?
Do tworzenia krwi potrzebujemy jonów żelaza, miedzi, potasu, kwasu foliowego i białka.
Nawet produkty żywnościowe naturalnie bogate w witaminy niewiele dokonają, jeśli poddamy je obróbce cieplnej. Witaminy niszczy się podczas gotowania czy smażenia, żelazo przemienia się w trudno wchłaniany tlenek.
Ponieważ prawdziwy sok z jęczmienia zawiera żelazo związane organicznie, jest ono natychmiast wchłaniane w układzie trawiennym co wspomaga zwalczanie anemii.


- Wspiera organizm w walce z rakiem

W grupie myszy z rakiem, którym podawano ekstrakt z jęczmienia, doszło do zaskakująco pozytywnego przebiegu choroby. Celem badań na myszach było stwierdzenie, który składnik wyciągu ma działanie przeciwrakowe.
W ten sposób doszło do odkrycia, że komórki rakowe skutecznie powstrzymuje rozpuszczone w wodzie białko zawierające enzym SOD.
Zdumiewające działanie SOD zostało potwierdzone także w USA, gdzie enzym został w warunkach klinicznych podany pacjentom z rakiem w celu zapobieżenia ubocznym skutkom radioterapii.
Najważniejszą właściwością w walce z rakiem jest wzmacniający i harmonizujący wpływ napojów z trawy na organizm jako taki.
Zielone napoje nie są lekiem likwidującym wirusy czy komórki rakowe.
Są wspaniałym pożywieniem wspierającym jedynego prawdziwego wojownika – nasz organizm, a raczej nasz system immunologiczny.
Nauka może się zapracować w poszukiwaniu przeciwrakowych mechanizmów i substancji , a mimo to nie wytworzy nic tak doskonałego jak to, co już stworzono do walki z rakiem – system immunologiczny.

Dlatego najlepsze, co możemy zrobić w walce ( i prewencji) z rakiem , jest wzmocnienie w nas samych owego wojownika.


Z powodu wzmacniających właściwości Soku z Jęczmienia i Chlorelli - mówimy – że nie są lekami, a mimo to uzdrawiają.

Badania wykonane przez naukowców dowodzą, że chlorofil zawarty w obu produktach, oraz niezliczona ilość enzymów, witamin i mikroelementów poprawia stan zdrowia i leczy z dolegliwości.
Japońscy, amerykańscy i czescy naukowcy od lat interesują się wpływem algi Chlorella i ekstraktu z młodego jęczmienia na choroby cywilizacyjne.
Wyniki ich badań wskazują, że substancje fitoaktywne, ksantofile i chlorofil wpływają korzystnie nie tylko na leczenie chorób cywilizacyjnych takich jak np RZS, ale osiągają doskonałe wyniki w leczeniu i wspomaganiu leczenia takich chorób jak cukrzyca, arterioskleroza, choroba Parkinsona, przyspieszona demencja, rak piersi czy rak mózgu.
A jak wiadomo – zdrowie jest najważniejsze.
(Badania: Nakashima Y, Oshsawa I, Konishi F ; Chen BP,Wang HC; Merchand RE, Rice CD, Yoong HF)